Skip to main content

Introductie

Een bewoonster wenst haar kinderen niet meer te zien (hetgeen ze dagelijks meermaals herhaalt), maar een van die kinderen belt dagelijks om te horen hoe het met moeder gaat. Wat is een juiste reactie vanuit het WZC?

Een van de personeelsleden van een dagverzorgingscentrum heeft het erg moeilijk thuis (gehandicapte echtgenoot, kleine kinderen), en is hierdoor erg vaak ziek, met de nodige gevolgen voor de werkdruk van collega’s en de zorg voor de gebruikers. Verleng je haar contract?

Als dienstverantwoordelijke merk je dat twee medewerkers uit jouw dienst een koppel zijn geworden. Momenteel werken ze nog goed samen, maar wat als er problemen komen in de relatie? Ik ben ook bezorgd dat hun relatie negatief is voor de sfeer tussen de andere collega’s. Verplaats ik een van de tortelduifjes van dienst, terwijl ze dit beide niet wensen? 

Herkenbaar? In de zorg sta je al eens voor een moeilijke beslissing, waar geen juist of fout antwoord lijkt te zijn, maar waar je beslissing wel verstrekkende gevolgen heeft. Deze opleiding biedt je een stappenplan, een werkwijze die je helpt om een goede afweging en een doordachte keuze te maken. Niet enkel helpt het je om betere beslissingen te nemen, je voelt je typisch ook zekerder over de genomen beslissing, en kan deze beter verdedigen, mocht ze in vraag worden gesteld

 

Doelgroep

Deze dilemmatraining is bedoeld voor iedereen die binnen de lokale zorgdiensten (ouderenzorg) werkzaam is (medewerkers WZC ((hoofd)verpleegkundigen, verzorgenden, kinesisten, directeurs, assistentiewoningen, medewerkers van thuiszorgdiensten, …)

Begeleiding

Liesbeth Volders, Trainer Governance & Integrity België

Details

Begin: 21 september 2023
09:30
Einde: 21 september 2023
16:30
VVSG vzw

Hostel De Blauwput, Martelarenlaan, Leuven, België

Martelarenlaan 11a
3010 Leuven Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone