Skip to main content

Introductie

VVSG en Diverscity lanceren (met de ondersteuning van VLAIO) een lerend netwerk met als focus de versterking van digitale vaardigheden en de aanwerving van essentiële IT- en dataprofielen in functie van de digitale transformatie en het verwezenlijken van slimme steden.

Op 14 november 2023 vindt de digitale kick-off plaats, die tot doel heeft de behoeften van lokale besturen te onderzoeken, zodat we de juiste koers en prioriteiten kunnen vaststellen voor het lerend netwerk. 

De uitdagingen op de arbeidsmarkt nemen toe, met het vinden van gekwalificeerde IT-professionals en datadeskundigen als groeiende zorg voor lokale overheden. Tegelijkertijd is het van cruciaal belang dat diverse medewerkers van lokale besturen over een breed scala aan digitale competenties beschikken. Dit gaat niet enkel over technische kennis en vaardigheden, maar ook over een bewustwording van de mogelijkheden die technologie biedt. Het is belangrijk dat zowel de medewerkers als de besturen veerkrachtig zijn in het omgaan met veranderingen en voorbereid zijn op de toekomst.

De eerste bijeenkomst van dit lerend netwerk brengt medewerkers van lokale besturen samen om inzicht te krijgen in de specifieke behoeften en uitdagingen op het gebied van digitale vaardigheden en ICT rekrutering. Het lerend netwerk zal dan effectief van start gaan in voorjaar 2024, waarin we de knelpunten verder onderzoeken en op zoek gaan mogelijkheden en oplossingen.  

Doelgroep

  • Medewerkers van lokale besturen die geïnteresseerd zijn in smart cities, digitalisering, technologie en innovatie.
  • Medewerkers werkzaam op HR- of IT-diensten. 
  • Medewerkers die bevoegd zijn voor beleid en strategie.  

Organisatie

Deze activiteit wordt georganiseerd door VVSG en Diverscity, met ondersteuning van VLAIO. 


 

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen #sterkondernemen

Details

Begin: 14 november 2023
10:30 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
Einde: 14 november 2023
12:00 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
VVSG vzw

Online evenement

Gedetecteerde tijdzone