Skip to main content

Introductie

Als lokaal bestuur moet je beleid ontwikkelen dat rekening houdt met de doelstellingen van het decreet BOA. Er zijn helaas heel wat steden en gemeenten die de boodschap gekregen hebben dat ze in de toekomst minder middelen zullen krijgen. Een stevige boodschap, een nog grotere uitdaging. Daarin willen we jullie ondersteunen. 
  
Op de eerste dag van deze Thematafel bekijken we wat die besparing betekent in jullie stad of gemeente. We staan stil bij dit verlies en de impact die dit kan hebben.  We zoeken naar antwoorden op de vraag hoe we de doelstellingen van het decreet nog kunnen realiseren, wetende dat er stevig zal bespaard moeten worden. In de namiddag bekijken we de stappen die bij jullie nodig zijn om deze uitdagingen aan te pakken. We bekijken welke partijen we hierin willen betrekken en tot op welk niveau we hen willen betrekken. We stellen een tijdslijn op om te komen tot mogelijke oplossingen.  

 

Op de tweede dag nemen we de tijd om de stand van zaken te bespreken in jullie stad of gemeente en inspireren elkaar met praktijkervaringen. In de namiddag ontwikkelen we een plan dat focust op de periode nadat de beslissingen genomen zijn. We reiken handvaten aan hoe er over de definitieve keuzes kan gecommuniceerd worden. We staan stil bij weerstand die mogelijks kan opduiken en geven tips hoe daar kan op ingespeeld worden. 

Tijdens de sessies, maar ook tussendoor kan je vragen stellen aan de VVSG-medewerker en de deelnemers aan de Thematafel via een digitaal kanaal. Je krijgt feedback en ondersteuning, waardoor je weer lokaal verder kan.   

Doel

  • Deelnemers krijgen vat op de uitdagingen die zich stellen door de vermindering van subsidies.  
  • Deelnemers bepalen de stappen die lokaal nodig zijn om tot mogelijke oplossingen te kunnen komen.  
  • Deelnemers krijgen advies en inspiratie van collega’s uit andere steden gemeenten.  
  • Deelnemers ontwikkelen een plan van aanpak voor de stappen die moeten gebeuren wanneer de keuzes gemaakt zijn.  

Doelgroep

Beleidsverantwoordelijken, regisseurs of medewerkers van een lokaal bestuur die concreet aan de slag gaan met de uitrol van het decreet BOA

Begeleiding

Wim Van Leeuwen, Coaster Consulting

 

 

Details

Begin: 22 maart 2024
09:30
Einde: 17 mei 2024
16:30
VVSG vzw

Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone