Skip to main content

Introductie

De voorbije jaren hebben Vlaamse lokale besturen zich ontpopt tot wereldwijde voortrekkers in de lokale vertaling van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s). De VVSG zet samen met de VVP deze bijdrage in de verf in een uniek SDG-rapport. Dit rapport schets de realisatie van de SDG’s in Vlaamse gemeenten en provincies aan de hand van zowel cijfers als praktijkvoorbeelden, rekening houdend met geografische spreiding en verschillende types gemeenten, en met positieve en negatieve evoluties. 

Dit rapport ondersteunt onze belangbehartiging inzake lokale duurzame ontwikkeling. Het voedt namelijk het nationale SDG-rapport dat België momenteel opmaakt en in juli 2023 voorstelt aan de Verenigde Naties. 

Het webinar biedt informatie over de voornaamste inzichten van het draftrapport en is de uitgelezen kans om feedback te geven op de besproken trends, op de vorderingen en uitdagingen, alsook om de kernboodschappen te voeden die we willen meegeven aan lokale besturen en andere overheidsniveaus.
 

Doelgroep

Lokale en provinciale mandatarissen en ambtenaren

 

Begeleiding

Hanne Albers, stafmedewerker Internationaal, dienst Bestuur en Strategie

 

ORGANISATIE

Dit webinar wordt georganiseerd door VVSG in samenwerking met de VVP (Vereniging Vlaamse Provincies)

 

 

Details

Begin: 24 januari 2023
09:00 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
Einde: 24 januari 2023
10:30 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
VVSG vzw

Online evenement

Gedetecteerde tijdzone