Skip to main content

Pieter Imhof

Senior Business Developer Circulaire Plastics
TNO
Pieter Imhof
 • Pieter Imhof

  Pieter Imhof is Senior Business Developer Circulaire Plastics bij TNO, waarbij zijn focus ligt op duurzame plastics en chemicaliën.

  Na een doctoraat in de chemie, begon hij zijn carrière bij AkzoNobel Catalysts in R&D management. Vanuit R&D is hij overgegaan naar Marketing & Sales management, waarna hij overstapte naar Avantium, verantwoordelijk voor Business development en Strategisch Account management. In 2017 werd hij CEO van BioBTX, een technologiebedrijf dat een katalytisch pyrolyseproces commercialiseert dat afvalmaterialen zoals plastics omzet in duurzame chemicaliën. Vorig jaar stapte Pieter over naar TNO, een onderzoeksorganisatie, waar hij zijn expertise en ervaring inzet in het ontwikkelen en partnering voor duurzame oplossingen en circulaire plastics.

   

  Lees verder

Erik Moerman

Director Sales and Development
Indaver
Erik Moerman
 • Erik Moerman

  Chemical engineer, VU Brussels – Belgium Master of Science in Environmental engineering, New Jersey Institute of Technology – US Since 1997 @ Indaver (waste management industry)

  • Several roles & disciplines
   • technical (project manager)
   • commercial (sales manager) – different regions
   • business development manager industrial services 
  • Large network within the EU chemical and pharmaceutical industry
  • Focus on screening & prioritization growth opportunities within the Indaver Industrial Services strategy
  • Identify high potential business cases and develop concrete business plans
  • Dealmaking with internal and external stakeholders
  • Implementation of several investments & acquisition projects with focus on material and energy recovery

   

  'Over the 24 yrs I ‘ve been working for Indaver I ‘ve learned how to concretize the circular economy, accepting the reality that it takes a lot of effort, time and persistence to invest in and operate the recycling processes.''

  Lees verder

Loes Weemaels

Stafmedewerker verpakkingsafval
Interafval
 • interafval.be
 • Loes Weemaels

  Loes Weemaels is stafmedewerker bij Interafval, het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), alle Vlaamse afvalintercommunales en andere lokale besturen die instaan voor lokaal afvalbeleid.

  Zij is binnen Interafval verantwoordelijk voor de thema's inzameling en verwerking van huishoudelijk verpakkingsafval en de samenwerking tussen lokale besturen en Fost Plus, duurzaam cateringmateriaal en het beleid rond kunststoffen. Binnen deze module van Campus Interafval zal zij de rol opnemen als moderator om de kennisoverdracht in goede banen te leiden.

  Lees verder

Geert Bergsma

Sectorleider Ketenanalyse
CE Delft
Geert Bergsma
 • Geert Bergsma

  Geert Bergsma is manager van ketenanalysegroep van CE Delft. Hij is verantwoordelijk voor vele LCA studies voor overheden, bedrijven en NGO’s. De laatste jaren gaan veel van deze studies over kunststof, mechanische recycling en chemische recycling.

  Op het gebied van chemische recycling adviseerde Geert de Nederlandse overheid op het gebied de monitoring in de recycling administratie en het overkoepelende beleid voor kunststoffen. Daarnaast voerde Geert veel carbon footprint analyses uit grote bedrijven als BASF en Eastman maar ook voor kleine startups als Ioniqa en Synova.

  Lees verder

Sophie Huysveld

Doctor assistent
Universiteit Gent
Sophie Huysveld
 • Sophie Huysveld

  Dr. Sophie Huysveld is doctor assistent binnen de onderzoeksgroep Sustainable Systems Engineering (STEN), onderdeel van de vakgroep Groene Chemie en Technologie van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Gent. Haar expertisegebied is duurzaamheidsbeoordeling met een ketenperspectief om bestaande en nieuwe producten en systemen te beoordelen, voornamelijk gefocust op milieueffecten. Ze is ervaren in het implementeren van duurzaamheidsbeoordeling in verschillende sectoren (afvalbeheer, landbouw/voeding, water, enz.) en het verder ontwikkelen van methoden en indicatoren.

  Haar interesse gaat vooral uit naar de duurzaamheidsbeoordeling van (circulaire) materiaalstromen, met een focus op plastic verpakkingen, en de ontwikkeling van circulariteitsindicatoren. Daarnaast is ze docent van o.a. de cursussen schone technologie (theorie, concepten en beoordelingsmethoden zoals levenscyclusanalyse) en milieueffectrapportering.

  Lees verder

Steven De Meester

Professor
Universiteit Gent
Steven De Meester
 • Steven De Meester

  Prof. Steven De Meester is sinds 2016 assistent-professor binnen de vakgroep Groene Chemie en Technologie van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Gent. Met een achtergrond in chemische engineering en duurzaamheidsbeoordeling, is zijn belangrijkste onderzoeksonderwerp het duurzaam ontwerp van chemische productieketens met een focus op de zuivering van componenten uit complexe stromen zoals afvalplastics.

  Prof. De Meester leidt het Laboratorium voor Circulaire Procestechniek, een team van ongeveer 25 onderzoekers dat zich richt op betere chemische engineering in de circulaire economie, met de nadruk op voorbehandeling en downstream processing. Dit is belangrijk, omdat het duidelijk is dat afval heterogeen is en mechanische en chemische recyclingtechnologieën gevoelig zijn voor verontreinigingen. De groep brengt fundamentele wetenschap en meer innovatieve benaderingen naar de processen die in afvalverwerkingsbedrijven worden gebruikt, met name op het gebied van de voorbehandeling van heterogeen afval met het oog op hoogwaardige recycling.

  Lees verder

Gedetecteerde tijdzone