Skip to main content

Introductie


De boeiende verhalen in je gemeente ontdekken, zelf een verhaal maken dat je doelgroepen tot actie aanzet, en dat verhaal op een goede manier vertellen, live of voor de camera: je leert het allemaal in de opleiding Storytelling voor lokale politici van VVSG en Verhalenmakers.


Storytelling is tegenwoordig het buzzwoord in communicatie. Verhalen in plaats van slogans. En dat is goed nieuws voor politici, want zij komen dagelijks heel wat verhalen van burgers tegen, verhalen waarmee ze andere burgers kunnen inspireren. Alleen moeten ze die vinden. En in hun communicatie verwerken.

 

In de opleiding Storytelling voor lokale politici leer je op de eerste plaats een goed verhaal opbouwen. Daarvoor gebruiken we het storycanvas (Storycanvas - Verhalenmakers) van Verhalenmakers. Dat is een sjabloon waarmee je in 20 minuten een goed verhaal kunt opzetten, een verhaal waarmee je de aandacht trekt en vasthoudt, een verhaal ook dat helemaal is afgestemd op de doelgroep die je wil bereiken.


Zo’n verhaal kun je nadien in alle mogelijke vormen uitwerken (video, podcast, teksten voor analoge en digitale kanalen, presentaties, lezingen, toespraken …). Tijdens de opleiding leer je je verhaal op een goede manier brengen voor een levend publiek en voor de camera.


Je leert ook waarom storytelling zo belangrijk is geworden, en op welke manier het jouw communicatie kan veranderen.


We laten ons inspireren door andere politici. We bekijken hoe zij verhalen in hun communicatie verwerken. We gaan samen na hoe we dat op jouw situatie kunnen toepassen.


Eén week na de opleiding krijgt elke deelnemer nog een half uur individuele online coaching. Je kunt er je uitgewerkte verhaal voorleggen en/of vertellen. Wij geven je dan uitgebreid feedback.
 

Doelgroep

Burgemeesters, schepenen, voorzitters BCSD

Begeleiding

Rudy Pieters, Verhalenmakers, Publiek Centraal, Universiteit Gent, Hogeschool Gent - Vies,: storyteller, schrijver en spreker. Als trainer helpt hij organisaties hun verhalen op te bouwen en te vertellen

 

oRGANISATIE

Deze opleiding wordt georganiseerd ism het Agentschap binnenlands bestuur, Vlaamse overheid.

 

Details

Begin: 10 februari 2023
09:30
Einde: 10 februari 2023
16:30
VVSG vzw

Vergadercentrum De Stroming, Nationalestraat, Antwerpen, België

Nationalestraat 111
2000 Antwerpen Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone