Introductie
Communiceren naar diverse doelgroepen is niet altijd evident en Corona stelde deze uitdaging nog wat scherper.
Hoe zorg je als lokaal bestuur dat je informatie tot bij alle doelgroepen komt?
Is je informatiefolder verstaanbaar?
Hoe krijgen je jongeren in de wijken mee?
Hoe kan je netwerken en sleutelfiguren van diverse gemeenschappen inzetten?
Alle communicatie begint en eindigt met de doelgroep. Als we de doelgroep niet begrijpen, bereiken we hen ook niet. Daarom zul je tijdens deze opleiding ook aan de slag gaan met veldonderzoek.
Deze interactieve vorming in 3 halve dagen leert je inclusief te communiceren en aan de beeldvorming van diversiteit te sleutelen. Ingrid Tiggelovend, auteur van het handboek “Diversiteitscommunicatie. Verbindende communicatie & marketing”, inspireert met goede praktijken en biedt inzicht in de principes en werkvormen van inclusieve communicatie. Deelnemers gaan zelf aan de slag met het eigen communicatie-materiaal en wisselen hun ervaringen en expertise uit.
Doelgroep
Voor alle medewerkers die de communicatie van hun dienst inclusiever willen maken:
Communicatiemedewerkers van lokale besturen
Medewerkers die voor andere lokale diensten communicatie verzorgen (OCMW, personeel, zorgdiensten, jeugd, cultuur, sport, bibliotheek, lokale dienstencentra, burgerzaken, kinderopvang, afval, mobiliteit, vrijwilligersbeleid, veiligheid …)
Medewerkers samenleven / integratie / diversiteit die collega’s begeleiden in inclusieve communicatie
Mandatarissen (burgemeesters, schepenen integratie, diversiteit, samenleven, gelijke kansen, personeelsbeleid, jeugd, cultuur, sport, …)
Begeleiding
Ingrid Tiggelovend, expert in diversiteitscommunicatie en drijvende kracht achter Studio Sesam, waar ze dagelijks werkt met diverse auteurs en illustratoren.
Betty Paeps, projectmedewerker Samenleven in Diversiteit, VVSG
Met de financiële steun van