We vinden het succes van jouw participatieprojecten net zo belangrijk als jij. Daarvoor kan je ons krachtige participatieplatform inzetten. Enkele troeven: een ruime keuze participatiemethoden, een centrale plek om alles te beheren en real-time zicht op je data.
Bovendien zorgen we voor persoonlijke begeleiding door een participatie-expert en biedt ons groeiende, wereldwijde netwerk boeiende leermogelijkheden.
Wil je snel aan de slag? Dat kan, zonder aanbestedingsprocedure via één van onze raamovereenkomsten. Zowel de Vlaamse overheid als C-Smart kozen CitizenLab als partner.
Kom langs bij onze stand om meer over CitizenLab te ontdekken!
Om de stem van de gewone burgers te versterken, ontwikkelen en ondersteunen wij nieuwe vormen van participatie die de democratie in gemeenten en steden, provincies, regio's en op nationaal niveau versterken. Wij pleiten in het bijzonder voor de organisatie van burgervergaderingen met gelote burgers, volgens de regels van de 'deliberatieve democratie'.
De Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw is een vereniging die zich tot doel stelt burgers te activeren en bewonersgroepen van het platteland samen te brengen om ervaringen uit te wisselen, deskundigheid te bevorderen en te wegen op lokaal en hoger beleid. We profileren ons als een neutrale en democratische organisatie op het domein van burgerparticipatie op het Vlaamse platteland.
We willen een onmisbare organisatie zijn als schakel tussen bewonersgroepen en hun dorpsgenoten, maar ook tussen de bewonersgroepen en het lokaal en hoger beleid. We stimuleren een actief participatiebeleid in Vlaamse dorpen wat moet resulteren in significant
veel bewonersgroepen die – mede door een hechtere samenwerking en informatie-uitwisseling –
steeds meer zelfredzaam worden. We bouwen met de bewonersgroepen in Vlaanderen een lerend netwerk uit en stellen een ruime databank ter beschikking waardoor bewoners(groepen) hun deskundigheid kunnen verhogen. Bovendien stellen we als vereniging een ruim instrumentarium en uitgebreide expertise ter beschikking waarmee we processen van participatie versterken. Wij werpen ons als – ‘dorpenbeleidsgezicht’ in Vlaanderen – op als volwaardige partner in het uittekenen, bijsturen en uitvoeren van lokaal en bovenlokaal participatief dorpenbeleid, en dit vanuit de ervaringen en deskundigheid van bewoners.
Democratic Society werkt aan een democratie die werkt voor iedereen. Dit is een democratie die mensen verbindt, samenbrengt en hen betrekt bij beslissingen die impact hebben op hun leven en omgeving.
We werken aan systeemverandering en combineren hierbij verschillende invalshoeken: onderzoek, ontwerp en implementatie van projecten rond participatie en democratische vernieuwing en het trainen van lokale besturen en andere doelgroepen. We creëren een open en uitnodigende omgeving voor participatie, verlenen steun aan wie zich minder in staat voelt om bij te dragen en zorgen dat er echt geluisterd wordt door overheden en andere organisaties.
De Wakker Burger vzw (DWB) zet zich al sinds 1983 in voor de versterking van inspraak en participatie van burgers aan het beleid - zowel formele als informele vormen, zowel top-down, als bottom-up. Hierbij gaat de meeste aandacht naar het lokale niveau: gemeenten, buurten… Daar zijn beleidsingrepen vaak het meest tastbaar en kunnen samenwerkingen optimaal bloeien wegens de nabijheid van burger en bestuur.
In die vier decennia heeft DWB een grote ervaring opgebouwd inzake vorming en begeleiding van lokale burgerparticipatie. Zeker op vlak van de ondersteuning van gemeentelijke advies- en overlegstructuren is onze organisatie al jaren een van de referenties in Vlaanderen.
Burgerparticipatie
Betrek en activeer burgers met enquêtes en lokale projecten via een publiek inspraakplatform. Laat je begeleiden door ons kenniscentrum.
Buurtzorg
Langer zelfstandig thuis blijven wonen. Verbind eenvoudig kwetsbare burgers met een helpende hand in de buurt.
Buurtnetwerk
Genereer 10x meer bereik en engagement via een peer-to-peer netwerk. Informeer burgers buurtgericht.
Hoplr wordt dagelijks gebruikt door +800.000 gezinnen en +150 lokale besturen in binnen- en buitenland. Steden en gemeenten zoals Den Haag, Brugge, Mons, Antwerpen Berchem en Ville de Luxembourg zetten in op burgerbetrokkenheid via Hoplr.