Skip to main content

Programma Inspiratiemiddag 'Slimme stad, tevreden burger?' I Inspraak en afwegingen bij datatoepassingen voor lokale uitdagingen
Onderstaand programma is onder voorbehoud van aanvullingen en wijzigingen.

 • 13u-13u30 Onthaal

 •  13u30-16u30 Inspiratiemiddag 
  1. Maarten van Veen (Stadslab Eindhoven) vertelt over de diverse manieren waarop het stadslab inwoners betrekt bij het technologiebeleid van de stad. 
    
  2. Het Kenniscentrum Data en Maatschappij deelt de resultaten van hun onderzoek naar AI in openbare ruimtes en legt uit hoe je zelf een datawalk kan organiseren.  
    
  3. Verantwoord gebruik van camera’s in steden en gemeenten
   • Het Kenniscentrum Data en Maatschappij en VVSG lichten toe welke overwegingen belangrijk zijn bij het opzetten en uitvoeren van een verantwoord lokaal camerabeleid.
   • Het Agentschap Binnenlands Bestuur verduidelijkt de beveiligingsrichtlijnen voor lokale overheden bij de aanschaf van nieuwe camerasystemen of het veilig houden van bestaande systemen.
   • Cranium deelt een praktijkervaring over verantwoord gebruik van cameratechnologie en software.
     
 • 16u30 - 17u30 Receptie


 

                                  
 

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen #sterkondernemen

Details

Begin: 12 december 2023
13:00
Einde: 12 december 2023
17:30
VVSG en Kenniscentrum Data & Maatschappij

Square Brussels Meeting Centre, Kunstberg, Brussel, België

Kunstberg
1000 Brussel Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone