Skip to main content

Julien Topal

Adviseur en trainer
Governance & Integrity Belgiƫ
Julien Topal
 • Julien Topal

  Julien is een ervaren, allround adviseur en trainer op het gebied van integriteit. Hij draagt in België zorg voor het politieke programma van G&I en was penvoerder op de model-deontologische code voor Lokale Mandatarissen van de VVSG. Hij adviseert ambtelijke organisaties in het sterken van hun integriteitssysteem door middel van systeemanalyses, het uitvoeren van risicoanalyses en het installeren van morele leerprocessen.

  Zijn passie en specialisme ligt bij het afpellen van complexe casuïstiek waarbij de rechten en belangen van vele stakeholders op het spel staan. Naast zijn werkzaamheden in België is hij actief in Nederland en in ontwikkelingslanden, zoals Noord-Macedonie.

  Na een studie filosofie in Amsterdam en Bologna, promoveerde Julien in de Sociale en Politieke Wetenschappen aan het Europees Universitair Instituut in Florence. Hij gaf daarnaast een viertal jaren les aan de Universiteit van Maastricht en William Paterson University (VS). Ook was hij verbonden aan Columbia University als onderzoeker voor het Center for the Advancement of Sustainable Investment.

  Naast zijn dagelijkse werkzaamheden leest en schrijft Julien graag. Dit heeft meer recentelijk geleid tot een aantal publicaties op het grensgebied van de morele/sociale psychologie en het moreel leren.

  Lees verder

Gedetecteerde tijdzone