Skip to main content

Introductie

Tijdens het volgend lerend netwerk Fietsparkeren gaan we verder met het thema “beveiligd fietsparkeren”. We organiseren een excursie naar Eindhoven op vrijdag 13 oktober. Op die manier zorgen we ervoor dat de vragen die tijdens het vorige lerend netwerk fietsparkeren aan stations naar voren kwamen worden beantwoord en aangevuld met inspirerende praktijken. En laten we eerlijk zijn, als het op fietsparkeren aankomt, gaan ze in Nederland altijd nog een stapje verder…

Wat kan je verwachten

De NS geeft toelichting bij het programma beveiligd fietsparkeren. Hoe wordt het gefinancierd? Welke rolverdeling is er tussen de overheid, de spoorweginvesteerder en de lokale overheden? Wat is de meerwaarde van het 24u-gratis beleid? Op welke partnerschappen berust het? Hoe verschilt de aanpak tussen kleine en grote stations?  Wouter Vanminderhout van ProRail staat ons o.a. te woord.

De stad Eindhoven gaat tijdens de excursie dieper in op hun programma beveiligd/bewaakt fietsparkeren in het stadscentrum. Hoe gaat de stad om met de groeiende druk van fietsverkeer en de toenemende behoefte aan fietsparkeervoorzieningen? Welke initiatieven neemt de stad na een uitgevoerde studie? Bas Braakman is onze gastheer namens de stad Eindhoven.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 13 oktober 2023

Waar: Eindhoven

Deelnameprijs: 
€ 145 voor VVSG-leden, andere overheden en non-profit
€ 245 voor private sector

Vertrekpunt: Station Antwerpen-Berchem om 9 uur

Fietsen en lunch zijn ter plaatse voorzien.

EXTRA INFO

 

 

Details

Begin: 13 oktober 2023
09:00
Einde: 13 oktober 2023
17:15
VVSG vzw

Station Antwerpen-Berchem, Uitbreidingstraat, Antwerpen, België

Uitbreidingstraat 452
2600 Antwerpen Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone