Skip to main content

Als hoofdverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding en verzorging van de bewoners van een woonzorgcentrum. Naast de coördinatie van de zorg en begeleiding, maak je vaak ook nog de uurroosters op, sta je ter beschikking van bewoners, familieleden en artsen, neem je actief deel aan de verpleging en denk je mee over de gang van zaken op de afdeling en het ruimere WZC.

Het Lerend Netwerk komt in aanmerking voor het functiecomplement voor hoofdverpleegkundigen.

Werkvorm

Het Lerend Netwerk is een systematische vorm van collegiale uitwisseling en ondersteuning. Je toetst er je ervaringen en opvattingen bij collega’s, brengt casussen in en krijgt feedback. Je verneemt hoe collega’s gelijkaardige problemen aanpakken en ontwikkelt creatieve oplossingen. Vraagstukken uit de praktijk bespreken we op een gestructureerde manier. Naar analogie met vorige jaren kunnen hoofdverpleegkundigen ook in 2019 in het lerend netwerk ervaringen en kennis uitwisselen aan de hand van zelf gekozen onderwerpen.
Tijdens het Lerend Netwerk krijg je methodieken aangereikt die je kan toepassen op de werkvloer en die kunnen leiden tot kwaliteitsverbetering.

Begeleiding

Marjan Huybrechts, Omvorming

 

Wanneer

  • Woensdag 24 februari - online
  • Dinsdag 4 mei Donderdag 10 juni - OCMW Brugge, Ruddershove 4 te 8000 Brugge
  • Donderdag 23 september en Donderdag 2 december - Hof Van Watervliet
  • van 09 uur tot 12 uur 

Deelnameprijs

€ 215 (VVSG-leden)

Info

  • inhoudelijk: Melanie Demaerschalk, Stafmedewerker vorming woonzorg, melanie.demaerschalk@vvsg.be, tel.  02 211 55 72
  • praktisch: Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen, cindy.desutter@vvsg.be, 02 211 55 60

Details

VVSG vzw

OCMW Brugge, Ruddershove, Brugge, België

Ruddershove 4
8000 Brugge Vlaanderen
België

Andere evenementen

Gedetecteerde tijdzone