Skip to main content

Introductie

Het lerend netwerk integriteitscoördinatoren ondersteunt medewerkers - werkzaam rond integriteit – bij het uitoefenen van hun rol. 

Verschillende lokale besturen zijn bezig met het opzetten van een raamwerk rond integriteit. We voorzien in dit lerend netwerk ruim de tijd voor uitwisseling: wie is waarmee bezig, waar ligt de focus en waar loopt men tegenaan? Vanuit deze bespreking wordt het plan opgemaakt voor de rest van de vormingsdagen.

Mogelijke insteken zijn:

  • De klokkenluidersrichtlijn zal ons als lokaal bestuur verplichten tot het opzetten van meldsystemen. Hoe pakken we dit aan? Hoe combineer je je rol als meldpunt met mogelijks andere rollen?
  • Vergelijking van tuchtprotocollen.
  • Hoe verhoudt de integriteitscoördinator zich tot de politiek? Welke instrumenten bestaan er voor het politieke orgaan?
  • Welke kwetsbare functies zien we in ons lokaal bestuur, en hoe beschermen we onze collega’s die zich in deze functies bevinden?

Het traject bestaat uit vier opleidingsmomenten. 

Werkwijze

Deelnemers hebben de mogelijkheid om eigen ervaringen en opvattingen bij collega’s af te toetsen, casussen in te brengen en feedback te krijgen. Je verneemt hoe collega’s gelijkaardige problemen aanpakken en ontwikkelt creatieve oplossingen.

Doelgroep

VVSG-leden: iedereen die binnen het lokaal bestuur bezig is met integriteit en/of de opleiding integriteitscoördinator gevolgd heeft.

Begeleiding

Melanie Demaerschalk, VVSG-stafmedewerker Integriteit en Kwaliteit Ouderenzorg

Organisatie

Acod LRB
ACV - openbare diensten
Diverscity
VSOA LRB
VVSG

 

Details

VVSG vzw

Online en op locatieBelgië

Gedetecteerde tijdzone