Skip to main content

Introductie

De Vlaamse Overheid heeft grote ambities met het Decreet Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA). Ze willen komen tot een geïntegreerd aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten via samenwerking tussen relevante actoren met een regierol voor de lokale besturen. 
Vanaf 2026 krijg je als lokaal bestuur een potje middelen om opvang binnen je gemeente te organiseren. 50% van deze middelen moet je besteden aan kleuteropvang met kwaliteitslabel

Tijdens het piloottraject krijg je zicht op de regelgeving en de voorwaarden van een kleuteropvang met kwaliteitslabel.

Programma

De eerste dag maken we kennis met elkaar. We schetsen het kader van de kleuteropvang met kwaliteitslabel en brengen de vragen van de deelnemers in kaart.
In de volgende sessies ga je actief aan de slag met de 5 thema’s uit het BVR Kleuteropvang met kwaliteitslabel: organisatorisch beleid, toegankelijkheid, het pedagogisch beleid, het medewerkersbeleid, monitoring en evaluatie en financieel beleid. Je krijgt zicht op haalbare lokale praktijken. We maken tijd om ervaringen uit te wisselen en een netwerk uit te bouwen.

Klik op de button 'Praktisch' bovenaan deze pagina voor meer info over de data en locaties.

Doelgroep

Je bent een lokaal bestuur dat in het verleden nog geen erkende opvangvoorziening organiseerde. Je wil zelf graag kleuteropvang met kwaliteitslabel organiseren.

Begeleiding

Griet Serroels, VVSG-stafmedewerker schoolgaande kinderen West-Vlaanderen

Details

Begin: 14 maart 2023
09:30
Einde: 12 februari 2024
16:15
VVSG vzw

Huis Madou - hart van steden en gemeenten, Bischoffsheimlaan, Brussel, België

Bischoffsheimlaan 1-8
1000 Brussel Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone