Skip to main content

Programma

 

Tijdens de eerste editie van het ‘SDG-café’ wil VVSG de ruimte bieden voor persoonlijke uitwisseling tussen ambtenaren die in hun gemeente bezig zijn met de SDG’s. Waar botsen zij op? Welke ervaringen willen ze delen? Welke ondersteuning missen ze nog?

De VVSG-experten zijn ook aanwezig en maken van de gelegenheid gebruik om de nieuwe SDG-toets te lanceren. Met deze tool kunnen gemeenten lokale projecten aftoetsen aan de Agenda 2030 om zo een concreet project waar mogelijk nog te verduurzamen. 

Deelnemers kunnen vervolgens aanschuiven aan verschillende thematafels:

  • BABBELBOX

Hoe communiceer je over de SDG’s naar medewerkers en burgers toe? Hoe krijg en houd je anderen mee op de kar? Stad Brugge deelt alvast haar ervaringen met een SDG-radioshow en een SDG-lab.

  • DAAD-RAAD

Hoe ga je van bewustzijn en draagvlak voor de SDG’s naar concrete duurzame beleidsactie? Hoe kan je de SDG’s inzetten om duurzamer beleid te maken? OVAM en gemeente Edegem trekken het gesprek op gang met voorbeelden uit o.a. de circulaire economie.

  • CONTROLEKAMER

Hoe volg je je bijdrage aan de SDG’s op, bijvoorbeeld via indicatoren? Hoe rapporteer je over je voortgang op de SDG’s? Stad Deinze neemt het voortouw en vertelt over de huidige ontwikkeling van een SGD-dashboard.

  • TOOLTAFEL

Aan deze tafel krijg je de mogelijkheid om dieper in te gaan op de voorgestelde SDG-toets en om andere SDG-tools van VVSG te leren kennen.

Aansluitend voorzien we een lekkere broodjeslunch voor iedereen vanaf 12u30.

Doelgroep

Lokale ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de SDG’s/ duurzame ontwikkeling in hun gemeente en hierover willen uitwisselen met peers.

Vragen?

Nele Timmermans, projectadviseur opleidingen en events, nele.timmermans@vvsg.be

Details

Begin: 9 december 2022
09:30
Einde: 9 december 2022
13:30
VVSG vzw

Maison de la Poste (Tour & Taxis)

Picardstraat 7
1000 Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone