Skip to main content

VRAAG  HET AAN RIKA EN SARA:
ADVIES OVER HET DECREET BUITENSCHOOLSE OPVANG
 

!Exclusief voor lokale mandatarissen!

In ‘Vraag het aan…’ geven Rika Verpoorten en Sara Schroé advies over het decreet buitenschoolse opvang en activiteiten op maat van jouw lokale bestuur. Hoe zit de financiering in elkaar waarover het lokale bestuur vanaf 1 januari 2026 de verantwoordelijkheid krijgt? Inzetten op kwalitatieve buitenschoolse opvang en activiteiten, waarom is dat belangrijk? Welke stappen kan een lokaal bestuur zetten om haar buitenschools aanbod toegankelijk te maken? Geen enkele vraag over het decreet BOA is voor ons te veel. We voorzien tijd om met elkaar in gesprek te gaan en een antwoord op je beleidsvraag te formuleren. 

Rika Verpoorten is stafmedewerker kinderopvang sinds oktober 2022. Ze bouwde de afgelopen jaren ervaring op als beleidscoördinator binnen een lokaal bestuur; ervaring die ze nu inzet om lokale besturen te ondersteunen. Sara Schroé is stafmedewerker lokaal beleid buitenschoolse opvang en activiteiten. Ze begeleidde de afgelopen jaren verschillende lokale besturen bij de opstart en uitrol van hun lokale BOA-beleid. Twee uitstekende geplaatste VVSG stafmedewerkers om je te adviseren over het decreet buitenschoolse opvang en activiteiten. 

Zit jij met een beleidsvraag over het decreet buitenschoolse opvang en activiteiten? Laat het ons weten! 

Hoe werkt het? 

Je bezorgt ons je beleidsvraag per mail aan rika.verpoorten@vvsg.be. Sara en Rika formuleren een advies dat aansluit bij je beleidsvraag. We bespreken het advies daarna via een digitale babbel. De datum daarvan bepalen we in onderling overleg. 

Opgelet! We richten ons met dit aanbod exclusief op lokale mandatarissen. 

Gedetecteerde tijdzone