Skip to main content

Introductie

Op 15 september van 10 uur tot 11.30 uur organiseert de VVSG een webinar over de retributie voor vastgoedinformatie bij lokale besturen. Het Vastgoedinformatieplatform heeft immers impact op de inning en berekening van deze retributie.

Het Vastgoedinformatieplatform wordt hèt digitaal portaal waar de aanvrager de benodigde data kan aanvragen. Het platform verzamelt alle data uit de beschikbare, aangesloten bronnen (centrale registers & gemeenten). De bevoegde gemeente krijgt via het platform een vraag tot kwaliteitscontrole, waarna de info wordt afgeleverd aan de aanvrager (via PDF of rechtstreeks de data in het digitaal systeem van notaris/makelaar). De betaling en facturatie gebeurt eenvoudig via het platform. Vanaf januari 2024 is het gebruik van het platform decretaal verplicht.

Het Vastgoedinformatieplatform is een initiatief van de gemeenten, in samenwerking met VVSG, vastgoedsector (CIB & FedNot) en de Vlaamse Regering. Digitaal Vlaanderen staat in voor de ontwikkeling van het platform en het operationeel beheer.

Begin oktober zullen de eerste aanvragen voor vastgoedinformatie worden ingevoerd in het platform, vanaf 01/01/2024 is het verplicht om alle aanvragen voor vastgoed via dit platform te laten verlopen.

Doelgroep

Iedereen die betrokken is bij het Vastgoedinformatieplatform, o.a. GIS'ers, medewerkers van financiële diensten, ...

Begeleiding

Kathleen Declercq, VVSG-projectmedewerker Vastgoedinformatieplatform

 

 

Partners

Digitaal Vlaanderen

 

Details

Begin: 15 september 2022
10:00 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
Einde: 15 september 2022
11:30 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
VVSG vzw

Online evenement

Andere evenementen

Gedetecteerde tijdzone