Skip to main contentProgramma woondag 2023

Op donderdag 26 oktober 2023 van 9u tot 17u organiseert VVSG samen met de stad Aalst de Woondag 2023. 

Hoe vermijd je buurtprotest als je sociale woningen wil bouwen? Is er wel nog plaats om woningen te bouwen nu de bouwshift is goedgekeurd? Is woonbegeleiding een hulpmiddel om te wonen, of eerder een voorwaarde om te kunnen wonen? Het conformiteitsattest verplichten klinkt mooi, maar hoe doe je dat en welk effect kan je verwachten? Hoe kunnen we voorkomen dat mensen dak- of thuisloos worden? Kunnen woonmaatschappijen het verschil maken en zorgen voor een versnelling in de sociale woningbouw? Dit is maar een greep uit de uitdagingen en vraagstukken waar lokale besturen en andere beleidsmakers voor staan.  

Deze inspiratie- en studiedag wil je inzichten bieden en voorbeelden tonen om lokaal aan de slag te gaan met de vele woonuitdagingen die er liggen.

Met workshops, keynotes, werkbezoeken, een info- en inspiratiemarkt, alles op maat van zowel kleine als grote lokale besturen, loodsen we jullie doorheen diverse thema’s in het huidige lokale woonbeleid. Maar we kijken ook verder, een woonbeleid is immers ook een ruimtelijk, duurzaam en een sociaal beleid.  

 

Bekijk hier het volledige programma, overzicht van alle sessies en uurschema.

Praktisch

Waar en wanneer: 

  • Donderdag 26/10 van 9u tot 17u
  • CC De Werf Aalst (5 min stappen van het station van Aalst)
  • Alle inhoudelijke sessies gaan door in CC De Werf of Utopia Bib (op 350 m van elkaar gelegen)

Deelnameprijs: 

  • VVSG-leden, Overheden & Non-profit: € 95
  • Commerciele organisaties: € 155
  • Dit is de deelnameprijs voor de hele dag, lunch en receptie inbegrepen. 

Catering - lunch & netwerkreceptie

  • De lunch zal 50% vegetarisch zijn. We willen uiteraard geen voedseloverschotten creëren, dus geef bij je inschrijving zeker aan of je zal deelnemen aan afsluitende netwerkdrink. Lunch is sowieso voor iedereen inbegrepen.
  • Heb je specifieke noden of wensen (allergieën, toegankelijkheid, ...) waarmee we rekening moeten houden? We horen het graag! Noteer ze in het opmerkingenveld op het einde van je inschrijving.

Annuleren

  • Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor aanvang van de studiedag. Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om kosteloos te annuleren? Laat je vervangen door een collega! Stuur een mailtje naar nele.timmermans@vvsg.be

 

Inhoudelijke vragen?

Neem contact op met Joris Deleenheer, stafmedewerker Wonen

Praktische vragen?

Neem contact op met Nele Timmermans, projectadviseur Kennisdeling

 

Details

Begin: 26 oktober 2023
09:00
Einde: 26 oktober 2023
17:00
VVSG vzw

CC De Werf, Molenstraat, Aalst, België

Molenstraat 51
9300 Aalst Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone