Skip to main content

Introductie

Ging je recent aan de slag als woonassistent en verdwaal je wel eens tussen erkenningsvoorwaarden en procedures? Zit je soms met de handen in het haar bij vragen of klachten rond prijswijzigingen, brandveiligheid of kwaliteitsvol werken? Zoek je nog concrete tips en trics bij  de omschakeling naar het vernieuwde woonzorgdecreet? Dan ben jij beslist ook die duizendpoot die het wonen en leven in de groep van assistentiewoningen draaiende houdt en een gedegen kader kan gebruiken!

Werkwijze

Tijdens deze basisopleiding duiken we samen in het woonzorgdecreet. We informeren gericht over relevante regelgeving en uitdagingen voor de werking van groepen van assistentiewoningen (GAW) en serviceflatgebouwen (SFG)? 
We staan stil bij jouw vragen en andere FAQ’s en gaan samen aan de slag met het vertalen van regelgeving en actuele thema’s naar de praktijk.

Aan de hand van praktische handvaten, instrumenten en uitwisseling krijg je als deelnemer een goede basis voor je (door)start als woonassistent. Idealiter heb je al enig zicht op de eigen (GAW)werking.

Het hybride programma heeft een ideale balans tussen digitale kennisdeling (halve dag) en inhoudelijke verdieping en onderlinge uitwisseling waar we elkaar letterlijk en figuurlijk treffen. Dan staan we stil bij de onderdelen van een schriftelijke opnameovereenkomst, interne afsprakennota, … en de relevante procedures uit het kwaliteitshandboek (crisis en overbruggingszorg, zelfevaluatie,…). Afsluiten doen we met een één op één opvolggesprek waarbij we terugkomen op de lessons learned, topics die nog verdere opvolging beogen, de eigen gedistilleerde actiepunten,…

Doelgroep

Beginnende woonassistent
 
Deze basisopleiding is de ideale vertrekbasis voor jouw engagement in een ROP, het kennis en uitwisselingsplatform voor woonassistenten.

Details

VVSG vzw

Huis Madou - hart van steden en gemeenten, Bischoffsheimlaan, Brussel, België

Bischoffsheimlaan 1
1000 Brussel Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone