Skip to main content

Introductie

Jouw deelname aan het Labo levert inzichten op in wie welke rol kan opnemen in de uitbouw van een inclusief lokaal ouderenbeleid. Je leert nieuwe mensen kennen die net zoals jou de lokale puzzelstukken in elkaar willen doen passen. Je creëert ideeën om samen met ouderen een trapje hoger te klimmen op de participatieladder.

Werkwijze

In 2024 gaan we verder op het thema “Wonen bij ouderen”. We nemen jullie mee in de verschillende alternatieve en innovatieve woonvormen die er bestaan. We linken deze aan de regelgeving en bekijken de rol van het lokale bestuur en de lokale ouderenraden in dit verhaal.
Dit alles wordt opnieuw theoretisch onderbouwd door prof. An-Sofie Smetcoren van de VUB.

Tijdens het Labo Ouderenbeleid staat uitwisseling centraal. Het zijn interactieve sessies, waar we complementaire inzichten over gedeelde uitdagingen in kaart brengen en samen zoeken naar verbindende oplossingen. 

Het Labo is een werkplek. We verwachten  een actieve inzet van de deelnemers en een grote bereidheid tot ervarings- en kennisuitwisseling. Jouw input is de drijvende kracht achter onze sessies.

Doelgroep

Leden van ouderenraden, ambtenaren en schepenen ouderenbeleid. De wisselwerking tussen deze drie spelers vormt vaak de drijvende kracht achter een sterk lokaal ouderenbeleid. Samen zoomen we in op actuele uitdagingen, gelinkt aan het lokaal ouderenbeleid.

 

De organisatie van het labo ouderenbeleid gebeurt in een samenwerking tussen VVSG, de Vlaamse ouderenraad en de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Details

VVSG vzw

Verschillende locaties Vlaanderen


Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone