Skip to main content

ProgrammA

Dat de mogelijkheden voor hernieuwbare energie maximaal moeten benut worden, daar moeten weinig mensen nog van overtuigd worden. In deze webinar presenteren we jullie een aantal nieuwe hulpmiddelen om projecten efficiënt te plannen. 
Begin dit jaar lanceerde Fluvius een online capaciteitswijzer voor het middenspanningsnet. Dit nieuwe instrument toont onder welke voorwaarden er momenteel nog ruimte is op dat net voor extra afname of injectie van elektriciteit. Dit is van belang voor grotere hernieuwbare energieprojecten of elektrificatie van toepassingen op industriële schaal.

Fluvius maakt je tijdens de webinar wegwijs in deze nieuwe tool en toont wat je hieruit als lokaal bestuur kan leren, voor de eigen gebouwen of het gemeentelijk beleid. 


VVSG Netwerk Klimaat liet zelf voor gemeentelijke gebouwen een simulator maken die het potentieel aangeeft voor extra hernieuwbare energie en toepassen van flexibiliteit en meer zelfconsumptie. Deze simulator, ontwikkeld door VUB, werd ingebouwd in het TERRA-platform van VEB. Nu deze volledig operationeel is, komt VEB jullie inwijden in het gebruik van dit nieuwe hulpmiddel om het potentieel van de gemeentelijke daken voor zonneënergie maximaal te benutten. Daarnaast komt er tijdens de webinar ook een praktijkcase aan bod vanuit intercommunale DDS. 

 

praktisch

  • Wanneer?  vrijdag 8 maart 2024 van 11u tot 12u30 (online).
  • Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven kan via de groene knop rechtsboven.
  • Je ontvangt de deelnamelink enkele dagen voor het webinar.
  • Alle opnames en presentaties van de Energieke Vrijdagen zijn steeds te herbekijken via deze pagina.

Vragen?

Inhoudelijke informatie 

Praktische informatie

 

Details

Begin: 8 maart 2024
11:00 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
Einde: 8 maart 2024
12:30 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
VVSG vzw

Online evenement

Gedetecteerde tijdzone