Skip to main content

Introductie

Ging je recent aan de slag als coördinator in een centrum voor dagverzorging en verdwaal je wel eens tussen erkennings- en financieringsvoorwaarden en procedures rond kwaliteit? Zit je soms met de handen in het haar bij vragen of klachten rond het infrastructuur, zorg op maat en/of samenwerkingsverbanden? Zoek je nog concrete tips en trics bij  de omschakeling naar het vernieuwde woonzorgdecreet? Dan ben jij beslist ook die duizendpoot die de organisatie en afstemming van zelfzorg, mantelzorg en professionele zorg in je CDV draaiende houdt en een gedegen kader kan gebruiken!

Deze basisopleiding is de ideale vertrekbasis voor jouw engagement in een ROP, het kennis en uitwisselingsplatform voor centrumleiders CDV.

Werkwijze

Tijdens deze basisopleiding duiken we samen in het woonzorgdecreet, de financieringsbronnen en kwaliteitsvereisten.  We informeren gericht over relevante regelgeving en uitdagingen voor de werking van een centrum voor dagverzorging. We staan stil bij jouw vragen en andere FAQ’s en gaan samen aan de slag met het vertalen van regelgeving en actuele thema’s naar de praktijk.

Aan de hand van praktische handvaten, instrumenten en uitwisseling krijg je als deelnemer een goede basis voor je (door)start als centrumleider. Idealiter heb je al enig zicht op de eigen (CDV)werking.

Het programma heeft een ideale balans tussen kennisdeling, inhoudelijke verdieping en onderlinge uitwisseling. Afsluitend volgt (geheel vrijblijvend) een één op één opvolggesprek met ruimte voor de lessons learned, topics die nog verdere opvolging beogen, …

Doelgroep

Beginnende centrumleiders centra voor dagverzorging (CDV)

inschrijven

Wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden, maar ben je nog op zoek naar de perfecte opleiding?

We zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuwe opleiding, maar we willen eerst polsen of er voldoende interesse is voordat we de datum en locatie bepalen. Door je alvast in te schrijven, geef je ons een idee van de vraag naar deze opleiding en kunnen wij onze plannen daarop afstemmen.
Je blijft, als eerste, op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Registreer je daarom nu vooraf via de groene button rechtsbovenaan deze pagina en verzeker jezelf van een plekje in deze interessante opleiding!

Details

VVSG vzw

Locatie nog te bepalen


Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone