Skip to main content

Introductie

Een essentieel onderdeel van het sociaal onderzoek en het opmaken van een dossier gezinszorg is de berekening van de gebruikersbijdrage.  Het vaststellen van de gebruikersbijdrage in gezinszorg is niet louter het toekennen van de juiste code aan een cliënt, maar men moet rekening houden met heel wat verschillende factoren. Heb je ervaring met het berekenen van de gebruikersbijdrage, maar stoot je toch soms op situaties die je niet in de regelgeving terugvindt? In deze workshop behandelen we zowel de basissituaties als enkele minder kant-en-klare voorbeelden. We tonen je hoe je op een efficiënte en correcte manier de juiste informatie kan verzamelen en de gebruikersbijdrage kan berekenen.

Werkwijze

In de eerste plaats hernemen we de regelgeving: welke stappen schrijft de reglementering voor en welke bewijsstukken hebben we daarvoor nodig. Deze theorie wordt verder uitgewerkt aan de hand van concreet materiaal. Enkele specifieke gevallen worden daarbij behandeld. Tot slot kunnen de deelnemers zelf aan de slag met voorbeelden.

Resultaat

De deelnemer heeft beter inzicht in de wettelijke bepalingen en weet waar en hoe hij/zij de juiste informatie kan vinden. Door het praktisch uitwerken van de voorbeelden krijgen de deelnemers beter vat op enkele vaak- en minder vaak voorkomende situaties.

Begeleiding

Angelique Van Der Straete, VVSG-stafmedewerker financiering en dataverzameling thuiszorg

Details

Begin: 19 november 2024
10:00
Einde: 19 november 2024
16:00
VVSG vzw

Huis Madou - hart van steden en gemeenten, Bischoffsheimlaan, Brussel, België

Bischoffsheimlaan 1-8
1000 Brussel Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone