Skip to main content

Introductie

Als verantwoordelijke word je dagelijks geconfronteerd met de complexiteit van je job en leer je met vallen en opstaan. Het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG laat je niet aan je lot over en zet in op intensieve ondersteuning van verantwoordelijken. 

Je legt met collega verantwoordelijken een volledig traject af van 9 dagen, op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de Go-Cart komen er verschillende thema’s aan bod: Regelgeving (o.a. infrastructuur,…), voedselveiligheid, verkennen van het kinderopvanglandschap, Kind en Gezin, Zorginspectie, kwaliteitszorg, samenwerken met het lokaal bestuur – de buurt – de ouders, werken met een team – leiding geven – coachen, communicatie, … 

Dankzij het starterstraject slaag je erin om een netwerk uit te bouwen met andere startende verantwoordelijken én medewerkers van het Steunpunt Kinderopvang. 

Werkwijze

Je krijgt op voorhand een uitgebreid programma en de kans om bijkomende vragen te stellen tijdens de sessies. Naast een theoretisch kader, wordt de dag aangevuld met werkinstrumenten, lokale praktijken, …rond het thema van de dag. We maken ook tijd voor je vragen en reflecties.

Doelgroep

De Go-Cart staat open voor startende verantwoordelijken gezins- en groepsopvang voor baby's en peuters en groepsopvang schoolgaande kinderen. Een deel van de opleiding wordt aan de hele groep Go-Carters gegeven, maar bij heel wat onderwerpen splitsen we de grote groep Go-Carters ook op per deelsector.

Begeleiding

De Go-cart wordt gegeven door alle medewerkers van het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG, aangevuld met partners die een bepaalde expertise hebben zoals bijvoorbeeld medewerkers van Zorginspectie, Kind en Gezin,...

Details

VVSG vzw

Verschillende locaties Vlaanderen


Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone