Skip to main content

Introductie

Net aan de slag als medewerker in een dienst voor gezinszorg? Dan is deze startersopleiding een absolute must. 

Wat staat er op het programma:

•    Dag 1: regelgeving en cijfers: We bespreken de verplichtingen vanuit het woonzorgdecreet en bekijken hoe de subsidies in elkaar zitten. We passen dit alles toe op jullie eigen urencontingent en formuleren actiepunten voor de eigen dienst.
•    Dag 2: teamwerking en takenpakket: Als verantwoordelijke in de dienst gezinszorg heb je ook een leidinggevende functie en moet je de dienst in goede banen leiden. Daarom wisselen we uit over de teamsamenstelling en verdeling van de taken. We bezorgen je heel wat inspiratie zodat je de eigen dienst verder vorm kan geven.
•    Dag 3: digitale inleiding kwaliteit: In deze sessie word je meegenomen in wat regelgevend verwacht wordt, maak je kennis met enkele nuttige document en instrumenten en leer je waar je binnen VVSG terecht kan om jouw kwaliteitszorg uit te werken. 

 

Nieuwe begeleidende medewerkers mogen altijd contact opnemen met de regionale medewerkers voor een individuele kennismaking en om in afwachting van deze opleiding de belangrijkste zaken alvast mee te krijgen. 

Doelgroep

Nieuwe medewerkers van de diensten voor gezinszorg
(minder dan 2 jaar ervaring in een dienst voor gezinszorg)

Begeleiding

VVSG Regionale stafmedewerkers gezinszorg

Details

VVSG vzw

Huis Madou - hart van steden en gemeenten, Huis Madou, Bischoffsheimlaan, Brussel, België

Bischoffsheimlaan 1
1000 Brussel Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone