Skip to main content

Programma

Appartementsgebouwen zijn een logische situatie om te kijken naar energiedelen. Veel van deze daken zijn nog niet voorzien van PV. Er is ook een gemeenschappelijke beheerder aanwezig in de vorm van een Vereniging van Mede-eigenaars en/of syndicus. Die VME (of de eigenaar) kan sinds kort (1 april) ook de stroom verkopen aan de bewoners of gebruikers.  

Omdat in steden veel meergezinswoningen zijn, zette het KennisCentrum Vlaamse Steden vorig jaar een studie op rond energiedelen in appartementen waarin een aantal concrete situaties onderzocht werden. Dit leidde tot een encyclopedie en een stappenplan die betrokken actoren, zoals lokale besturen die dit willen stimuleren, kunnen gebruiken. Er is ook nog een simulator op komst.  

Studiebureau Think-e, die de opdracht uitvoerde, maakt jullie wegwijs in het thema en de instrumenten die ontwikkeld werden. De stad Brugge is één van de steden die meewerkte aan de studie en waar al een infomoment georganiseerd werd voor de doelgroep. Daarnaast brengt syndicus Vincent Spruytte jullie inspiratie. Hij is zaakvoerder van Managimm, een bedrijf dat in Brussel voorloper is rond energiedelen. 

praktisch

  • Wanneer?  vrijdag 12 mei 2023 van 11u tot 12u30 (online).
  • Deelname aan de webinar is gratis. Inschrijven kan via de groene knop rechtsboven.
  • Deelnemers ontvangen enkele dagen voordien een deelnamelink.
  • Alle opnames en presentaties van de Energieke Vrijdagen zijn steeds te herbekijken via deze pagina.

Vragen?

Inhoudelijke informatie 

Praktische informatie

 

Details

Begin: 12 mei 2023
11:00 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
Einde: 12 mei 2023
12:30 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
VVSG vzw

Online evenement

Gedetecteerde tijdzone