Skip to main content

Op 2 mei is het zover! Dan kan je opnieuw deelnemen aan Klimaatdag, hét inspiratie- en netwerkevenement van de VVSG voor iedereen die op lokaal niveau betrokken is bij beleid rond klimaat in de brede zin van het woord. Inspirerende sessies en interessante praktijken rond energie, renovatie, patrimonium, circulariteit, ruimtegebruik, adaptatie en duurzame mobiliteit, op 2 mei ontdek je het allemaal! Zo gaan we samen voor de realisatie van de ambities voor komende legislatuur. Deze is namelijk van doorslaggevend belang voor het behalen van de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant 2030 en het Lokaal Energie- en Klimaatpact.

Wat mag je verwachten?

  • 4 inspirerende keynote sprekers gaande van Wim Thiery tot Frank Deboosere, Wim Van Lancker en Pieter Vingerhoets.
  • Keuze uit meer dan 20 sessies boordevol inspiratie, praktijkvoorbeelden en praktische tips om jouw lokale klimaatbeleid kracht bij te zetten.
  • Keuze uit 5 werkbezoeken met interessante praktijken in Heusden-Zolder en omgeving.
  • Dit alles in het prachtige kader van de voormalige mijnsite van Heusden-Zolder: we zijn er te gast bij eventlocatie Watt 17 en cultureel centrum Muze.
  • Uitgebreide kans tot netwerken met andere medewerkers, mandatarissen en stakeholders van lokale besturen.

Naast het rijk gevulde programma is er doorlopend een standenmarkt in zaal Bovengrond. Je maakt er kennis met tal van organisaties, bedrijven en partners van Netwerk Klimaat. VVSG biedt ook een optioneel toeristisch voorprogramma aan op 1 mei. Bekijk snel het volledige programma (via de knop ‘programma sessies’ en 'programma werkbezoeken' bovenaan) en schrijf je in. We verwelkomen je graag op donderdag 2 mei vanaf 9u bij Watt 17 in Heusden-Zolder.

 

De Klimaatdag wordt mee mogelijk gemaakt door onze partners:

Details

Begin: 2 mei 2024
09:00
Einde: 2 mei 2024
18:00
VVSG vzw

Watt 17, Koeltorenlaan, Heusden-Zolder, België

Koeltorenlaan 9
3550 Heusden-Zolder Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone