Skip to main content

Pieter Imhof

Senior Business Developer Circulaire Plastics
TNO
Pieter Imhof
 • Pieter Imhof

  Pieter Imhof is Senior Business Developer Circulaire Plastics bij TNO, waarbij zijn focus ligt op duurzame plastics en chemicaliën.

  Na een doctoraat in de chemie, begon hij zijn carrière bij AkzoNobel Catalysts in R&D management. Vanuit R&D is hij overgegaan naar Marketing & Sales management, waarna hij overstapte naar Avantium, verantwoordelijk voor Business development en Strategisch Account management. In 2017 werd hij CEO van BioBTX, een technologiebedrijf dat een katalytisch pyrolyseproces commercialiseert dat afvalmaterialen zoals plastics omzet in duurzame chemicaliën. Vorig jaar stapte Pieter over naar TNO, een onderzoeksorganisatie, waar hij zijn expertise en ervaring inzet in het ontwikkelen en partnering voor duurzame oplossingen en circulaire plastics.

   

  Read more

Tim Devlamynck

Business Developer Plastics2Chemicals
Indaver
Tim Devlamynck
 • Tim Devlamynck

  Tim Devlamynck (PhD) is Business Developer for Indaver’s Business Line Plastics2Chemicals (P2C). P2C’s vision is to close the loop in plastics recycling by converting plastic waste into high-quality monomers, which can be used as a feedstock for all plastic applications (incl. food-grade). It’s mission is to operate facilities for the chemical recycling of PS and PO throughout Europe. At this moment, construction works have started for a first industrial facility, which will be operational in early 2024 at Indaver’s site in Antwerp, Belgium.

  Tim Devlamynck received his Master’s degree in Bioscience Engineering at Ghent University in 2013. In 2017, he was awarded his PhD by Ghent University and the University of Groningen. Before his time at Indaver, Tim Devlamynck worked for Bio Base Europe Pilot Plant, a state-of-the-art facility for the scale-up and custom manufacturing of innovative processes in the field of circular bioeconomy. Among other things, he initiated and coordinated two Horizon 2020 projects, SMARTBOX and Glaukos.

  Read more

Loes Weemaels

Stafmedewerker verpakkingsafval
Interafval
Loes Weemaels
 • Loes Weemaels

  Loes Weemaels is stafmedewerker bij Interafval, het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), alle Vlaamse afvalintercommunales en andere lokale besturen die instaan voor lokaal afvalbeleid.

  Zij is binnen Interafval verantwoordelijk voor de thema's inzameling en verwerking van huishoudelijk verpakkingsafval en de samenwerking tussen lokale besturen en Fost Plus, duurzaam cateringmateriaal en het beleid rond kunststoffen. Binnen deze module van Campus Interafval zal zij de rol opnemen als moderator om de kennisoverdracht in goede banen te leiden.

  Read more

Geert Bergsma

Sectorleider Ketenanalyse
CE Delft
Geert Bergsma

Sophie Huysveld

dr. Ir.
Universiteit Gent
Sophie Huysveld

Steven De Meester

Professor
Universiteit Gent
Steven De Meester
 • Steven De Meester

  Prof. Steven De Meester is sinds 2016 assistent-professor binnen de vakgroep Groene Chemie en Technologie van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Gent. Met een achtergrond in chemische engineering en duurzaamheidsbeoordeling, is zijn belangrijkste onderzoeksonderwerp het duurzaam ontwerp van chemische productieketens met een focus op de zuivering van componenten uit complexe stromen zoals afvalplastics.

  Prof. De Meester leidt het Laboratorium voor Circulaire Procestechniek, een team van ongeveer 25 onderzoekers dat zich richt op betere chemische engineering in de circulaire economie, met de nadruk op voorbehandeling en downstream processing. Dit is belangrijk, omdat het duidelijk is dat afval heterogeen is en mechanische en chemische recyclingtechnologieën gevoelig zijn voor verontreinigingen. De groep brengt fundamentele wetenschap en meer innovatieve benaderingen naar de processen die in afvalverwerkingsbedrijven worden gebruikt, met name op het gebied van de voorbehandeling van heterogeen afval met het oog op hoogwaardige recycling.

  Read more

Detected timezone